Just the way you are


Kollade igenom arkivet och hittade den här texten som jag skrivit Hoppas någon tar åt sig..


Alla har vi dom någon gång under livets gång. Och kanske har vissa dessa i bakhuvudet varje dag 24/7. För tjocka lår, putmage, stora fötter, ful näsa, fräknar, för smala armar, gula tänder.. ja, listan kan göras lång. Det jag kommer skriva nu har ni säkert hört tusen gånger, men läs det några gånger och känn själva hur klokt det låter.

Orsaken till komplex tror jag ligger i dåligt självförtroende eller dålig självkänsla. Kanske handlar det om dagens ideal?

Men till vilken nytta? Kärleken kommer knappast när du har opererat näsan eller gått ner 5kg. Du får heller inte fler vänner. Du blir inte mer älskad av din omgivning efter tandställningen eller drar in din mage när du går. Älska, är ett ord som innebär så mycket mer än det. Du blir älskad för den du är, just den du är. Ingen är så som dig. Du är unik och helt fantastisk på ditt sätt. Det är allt för många på den här runda planeten som går miste om den här kunskapen. Det är viktigt, verkligen superviktigt att du vet att du duger precis som du är. Det tog sin tid innan jag insåg det. Men tro mig, du utstrålar en helt annan energi när du själv tror, eller vet kanske jag ska säga.. att du är vacker. Ingen är sig den andra lik. Och jisses, det ska vi vara glada för.

Men varför inte lära sig gilla det som är "fel"? Istället för att fokusera på allt det dåliga så kan vi väl fokusera på allt positivt och det fina med våra kroppar? Alla är skapta olika, du kanske hatar din stora rumpa medans en stor rumpa är många tjejers dröm. Eller du kanske hatar din fräkniga kropp eller dina breda höfter - medans vissa skulle göra vad som helst för att få det.

Använd energin du lägger på att hata din kropp till att lära dig att  ä l s k a  dig själv istället. Acceptera dig själv och acceptera andra. Tjock, smal, lång, kort, hårig, små/stora bröst, finnig, storfotad... vi är alla fina som vi är. Sitter jeansen för tajt så är det inte du som är för stor, det är jeansen som är för små! Vi vet inte när vi dör, så ta förfan vara på vad livet har att erbjuda.



Kommentarer
Postat av: josseja

Bra skrivet bex!

2011-02-12 @ 19:30:14
URL: http://klempo.blogg.se/
Postat av: rebecca

riktigt bra skrivet! :)

2011-02-12 @ 19:51:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0